Sunday, September 26, 2010

HARGA EMAS PERMULAAN MINGGU INI BERADA PADA PARAS TERTINGGI TAHUN INI.

Sumber: http://manipulasiemas.blogspot.com/

Harga emas dikedai emas hari ini :

999 Gold : RM154.00/gm
916 Gold : RM146.00/gm

Sumber : FGJAM.ORG.MY

Harga emas PUBLIC GOLD hari ini mengikut harga asas harga antarabangsa :

999 gold : 145.26/gm RM142.59/gm
916 Gold : RM142.59/g Sumber public gold dan public dinar

Harga emas DINAR KELANTAN se gram = RM 144/gm
Sumber : Islamic Mint.

Harga emas Kijang Emas 999 Bank Negara Malaysia RM 149.91/gram.

Jongkong Public gold, dinar kelantan, pamp suisse, lady fortuna, kijang emas adalah satu jenama sahaja.

Emas tetap emas walaupun dalam bentuk cecair, serbuk atau ketulan. Jadi mengapa kita perlu bayar lebih untuk emas yang sama?

Harga emas semakin meningkat. Pada tahun 1995, emas 916 berharga RM45/gram. Harga emas 916 hari ini RM 146/gram. Berkemungkinan tahun depan boleh jadi RM200/gram.

Jadi, jangan tunggu lama-lama nak beli emas.

KESIMPULANNYA:

KITA DAPAT BELI HARGA EMAS PADA PARAS YANG RENDAH BERBANDING DI KEDAI EMAS BIASA SEPERTI POH KONG, HABIB DAN YANG SEWAKTU DENGANNYA SEPERTI BERIKUT:

HARGA EMAS PUBLIC GOLD

999 Gold : RM145.26/gm
916 Gold : RM142.59/gm
Sumber : public gold , public dinar.

Harga Kedai emas
999 Gold : RM154.00/gm
916 Gold : RM146.00/gm

KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD


PERTAMA: HARGA JUALAN EMAS SEMASA JAUH LEBIH RENDAH

BEZA EMAS 999 =RM9.26 EMAS PUBLIC GOLD LEBIH RENDAH DPD HARGA PASARAN

EMAS 916=RM4.59 LEBIH RENDAH DARI HARGA PASARAN


KEDUA: MENDAPAT NILAI PAJAKAN SAMA DENGAN EMAS LAIN

JIKA KPMJ, AGROBANK TETAPKAN NILAI PAJAKAN RM150/G UNTUK EMAS 999 SEMUA EMAS 999 DARI MANA-MANA JENAMA TETAP DINILAI RM150/G

JIKA KPMJ, AGROBANK, KEDAI-KEDAI PAJAK TETAPKAN EMAS 916 BERNILAI RM139/G PUBLIC DINAR TURUT MENIKMATINYA BERSAMA.

PEJABAT CAWANGAN PUBLIC GOLD JOHOR DI TAMAN PERLING SEBELAH RUMAH KEDAI PERLING MALL


SASARAN HARGA EMAS 1 DINAR DAN EMAS 20 GRAM PADA 27/9/2010 HINGGA 2 OKTOBER 2010

Sasaran harga emas untuk diri saya.

Posting :Ahad 26/9/2010 jam 15:50

Isnin , 27/9/2010~ 1 dinar RM607, 20gram (RM2950)
Selasa, 28/9/2010 ~ 1 dinar RM612, 20gram (RM2960)
Rabu, 29/9/2010 ~ 1 dinar RM612, 20 gram (RM3000)
Khamis 30/9/2010~ 1 dinar RM610, 20 gram RM3008)
Jumaat 1/10/2010~ 1 dinar RM610, 20 gram (RM3015)
Sabtu 2/10/2010~ 1 dinar RM610, 20gram (RM3000.00

PERJUMPAAN PERTAMA BERSAMA STUDENT OUM SEMESTER SEPTEMBER 2010

Salam, ari nie telah bermula semester September bagi pelajar-pelajar diploma, Ijazah Sarjana Muda, Master dan PHD di PPW Johor Bahru.

Suasana seperti sesi persekolahan gantian pada hari Sabtu sempena menggantikan cuti raya yang telah diambil. Maka ada kelas yang tiada pelajar, hadir sorang dan dua orang.

Kelas Ijazah Sarjana Muda Sains Sukan (Pengurusan Sukan) pada jam 8.00am hingga 10.00am kendali saya menerima nasib yang sama, tiada seorang pelajar pun yang hadir.

Maka masa yang ada saya gunakan untuk menghubungi teman-teman seperkolahan saya. Beberapa teman persekolahan lama terkejut bila menerima mesej dari saya. Yang paling terkejut Pn Melati Yaacob Pensyarah IPBP, terkejut beruk bila sms yang dia balas saya yang menghantarnya. Dari pertanyaan khabar semasa terus ke pelaburan emas semua akan di muaktamadkan bila saya turun ke Batu Pahat nanti.

Dan yang lebih menarik dalam pelaburan saya pada pagi nie di OUM, transaksi wang RM4848 telah berlaku di hadapan teman-teman pensyarah dan pelajar-pelajar OUM. heboh satu kantin penangan dari Hj Ramli bekas pensyarah IPTI dan tutor OUM.

Balik dari OUM, saya singgah ke rumah En Azri Kempas dan Pn Jamilah untuk menghantar sedikit flyer milik saya untuk diedarkan. Langkah kanan dapat makan nasi berlaukkan asam pedas ikan duri dan sayur jawa. Sodapppppp.

Saya mempelajari satu ilmu dari petani moden ini mengenai pengalaman beliau sebagai petani dan melayan pemborong sayur-sayurannya. So dia menjual sayur-sayuran berdasarkan pajakan yang telah dibuat oleh pemborong sebelum ini.

Harga sayur-sayuran rupanya seperti komoditi emas. Ada jatuh dan naik harga dalam seharian contohnya harga cili merah, pada pagi hari RM14.00/kg petang hari boleh jatuh RM7.00/kg. Wo yoooo, besarnya julat kerugian yang ditampung oleh pemborong. Manakala Pn Jamilah sudah senyum kerana beliau mengikut harga peraih hadir pada pagi hari.

Berbanding dengan harga emas, kenaikan harga emas adalah tinggi setiap masa tetapi kejatuhannya adalah berperingkat dan tidak terus jatuh merudum. Dengan kata lain harga emas memberi signal juga jika mahu jatuh berterusan itupun memakan masa seminggu atau lebih.

Saturday, September 25, 2010

BANTING SEMINAR PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD 2 OKTOBER 2010

SALAM BUAT :

SEMUA AGENT PENDITA EMAS
SEMUA AGENT UNCANGEMAS.NET
SEMUA AGENT PERSENDIRIAN
SAHABAT-SAHABAT YANG BERADA DI DAERAH PASIR GUDANG, JOHOR BAHRU, KULAI, PONTIAN, SEGAMAT, BATU PAHAT, MUAR, KLUANG, SIMPANG RENGAM, MERSING, TANGKAK, DAN PENGERANG

ANDA SEMUA DIJEMPUT HADIR KE SEMINAR PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD YANG JULUNG-JULUNG KALINYA DIADAKAN DI TS HOTEL SCIENTEX DENGAN KERJASAMA SYARIKAT PUBLIC GOLD, PENDITAEMAS999.BLOGSPOT.COM DAN UNCANG EMAS .NET

INI ADALAH BANTING YANG AKAN DIPASANG DI LUAR BANGUNAN TS HOTEL SCIENTEX BERMULA PADA 29 SEPTEMBER 2010.


Friday, September 24, 2010

HARI YANG MEMBOSANKAN PENERIMA ANUGERAH TAPI MENGGEMBIRAKAN BUAT DIRIKU

Salam,

kepada semua penerima anugerah APC, di Pasir Gudang salam tahniah buat anda semua kerana menerima penghargaan di atas perkhidmatan yang cemerlang sepanjang tahun 2009 pada hari ini 25/9/2010.

Hari ini merupakan hari yang bersejarah buat anda semua yang menerima bagi kali pertama dan suasana biasa bagi saya dan rakan-rakan lain yang menerima buat kali kedua dan seterusnya. Semoga perkhidmatan anda terus cemerlang dan cemerlang selepas ini.

Pada hari ini saya sengaja datang awal untuk melihat keadaan sekeliling dan suasana penerima anugerah. Alhamdulillah jam 7.30pagi dewan sudah penuh sesak kerana mengikut arahan pihak penganjur supaya hadir seawal jam 7.00 pagi.

Nak dijadikan cerita, semua penerima APC mendapat maklumat majlis akan dilangsungkan tepat jam 9.45 pagi. Setelah lama menanti maka terdengarlah suara dari rakan-rakan penerima anugerah yang melahirkan kata-kata kecewa kerana hadir terlalu awal tetapi majlis lambat bermula. So saya biarkan sahaja persoalan berkenaan bermain di fikiran masing-masing.

Alhamdulillah agaknya teman nie kira dah veteran, maka ramailah yang kenal dengan saya dari peringkat tertinggi hinggalah yang baru memasuki pekerjaan ini. Kira kesemua 558 penerima APC, saya kenali secara terus, teman rapat atau melalui sapaan.

Maka bermulalah flyer pelaburan emas saya terbang dari satu tangan ke tangan teman rapat. Daripada berbual kosong, minda teman-teman saya telah dipenuhi dengan info baru mengenai pelaburan emas. Emas yang sebenarnya dibawa untuk dijadikan contoh. Rakan-rakan mula faham dan saya tinggalkan begitu sahaja supaya mereka dapat membaca flyer yang saya berikan.

Saya masuk dan duduk di kerusi yang telah ditetapkan untuk saya dan sebelah saya adalah penerima APC dari sekolah lain. Sebaran mengenai pelaburan emas saya dapat sampaikan secara lisan kerana flyer yang saya bawa telah kehabisan di pintu masuk dewan.

Selang dua jam, kehadiran Pegawai tertinggi saya membolehkan majlis dapat disempurnakan dengan lancar. Nama penerima dipanggil sorang demi sorang untuk mengambil anugerah masing-masing. Saya berkedudukan nombor yang ke 085.

Suasana mulai bising dan tidak terkawal semantara rakan-rakan lain menunggu giliran untuk dipanggil.

Apa lagi, saya ke kereta untuk mengambil dan menyerahkan beberapa flyer pelaburan emas kepada rakan-rakan daripada duduk dan merasa bosan. Alhamdulillah rakan-rakan mula memberi respon.

Tamat sahaja majlis, beberapa rakan lama menyata dan menunjukkan minat. Ada yang sedia maklum tentang seminar pelaburan emas yang penditaemas akan buat pada 2 oktober dan ada teman sudah memberi respon untuk mengumpulkan teman-teman lain di tempat masing-masing untuk saya talk dengan mereka.

Alhamdulillah, pengisian masa yang membosankan telah menceriakan penerima APC dengan edaran flyer tadi. Impaknya sangat besar kepada pelaburan emas pendita emas. mengapa saya berkata begitu? Saya dapat menemui 5-7 orang wakil dari setiap sekolah di Pasir Gudang.

PINJAMAN PERIBADI SEHINGGA 150,000.00

Salam,
public_gold_bar_atas_tapak_tangan
Kepada pelabur yang mahu membeli jongkong emas Public Gold dengan banyak melebihi 7 pc emas 20 gram, anda dengan sendirinya telah melepasi syarat menjadi agent dengan belian emas bernilai RM20,000 kepada public gold melalui pendita emas.

Bagi mengapai peluang ini, instrumen pinjaman peribadi dari Bank Simpanan Nasional dapat membantu anda.

Maklumat dari pegawai Pinjaman peribadi di BSN Masai dan Pasir Gudang menyatakan jumlah pinjaman peribadi terkini boleh mencapai RM150,000.00 kepada sesiapa yang mempunyai gaji lebih RM2000.00 sebulan. Ansuran bulanan lebih kurang RM1250.00.

Dimaklumkan juga tiada lagi penggunaan pinjaman peribadi lama iaitu sifir 15 X Gaji kasar seperti yang diamalkan oleh BSN dan bank Rakyat sebelum ini.

Kepada sesiapa yang telah sedia membuat pinjaman peribadi anda sebenarnya boleh membuat overlap setiap tahun selepas kenaikan gaji tahunan semasa tercatat dalam slip gaji terbaru. Mengapa saya berkata begitu?

Call Yatiman Bin Kamsidin 0193791864.

HARGA DI PAGI HARI PENUTUPAN DAGANGAN EMAS (SABTU 25/9 2010)Harga awal sabtu kelihatan menjunam sedikit kerana tarikan garisan warna merah yang kuat Candel warna putih (kosong) yang memanjang menandakan penjualan semula emas di pasaran antarabangsa bagi pengambilan untung di hujung minggu.


AGROBANK LABIS TERIMA DINAR DAN JONGKONG EMAS

Kepada semua agent dan pembeli emas bawah Pendita Emas kami ingin memaklumkan bahawa pengurusan AGROBANK Labis telah menerima emas dinar dan emas jongkong Public Gold dengan keluaran nilai marhun 70% bermula pada pajakan yang pertama.

Segala infomasi lengkap hubungi agent rangkaian kami di Labis:

En Abdul Razak Bin Othman, 019-7235202.

Graf harga selepas jam 8:15 malam

POSTING 10:42 MALAM

POSTING 9:20 MALAM


POSTING 8:50 MALAM


posting : 8:40 malam

posting 8:20 malam

permulaan harga jam 8.00mlm dan sambutan pihak New York MyMEXSaya sangat suka mengikuti perkembangan harga emas yang dikendalikan New York MyMEX kerana di area inilah selalunya harga emas yang rendah sebelum ini mendapat lonjakan yang tinggi.

Semoga pada malam ini, harga akan naik lagi dan melepasi USD1302.00/oz sekurang-kurangnya dengan sendiri membantu kenaikan harga emas public gold.

So kita akan lihat nanti penurunan harga kepura-puraannya, selepas itu akan melantun tinggi seperti tidak boleh dikawal. Ini dibuktikan line merah dan biru yang mana dalam zon mymex memang tinggi puncak line harga emas. Pada ketika ini kita tidak perlu membuat sebarang pembelian.

wowww 7:40 malam harga 20 gram RM2937.00, 1 Dinar RM607.00

KEBOCORAN HARGA SILING SELEPAS JAM 5.00 HINGGA JAM 7.00 MALAMharga emas telah memantul semula selepas posting jam 4.32 petang tadi dengan menggariskan harga lantai dan harga siling serta zon harga berehat. Apa yang terjadi harga masih aktif dan memecah syiling.

Bagi harga-harga emas yang menjadi pilihan saya selama ini, harga dinar yang menjadi sasaran saya selama ini berada pada harga RM607.00 telah melepasi sempadan RM603 dan cuba melepasi atau menyamai harga RM610.00 seperti yang terdapat pada harga sasaran yg saya catatkan pada 20 September 2010.

Emas 20 gram, saya sudah senang hati sangat apabila harga sasaran pada takat RM2915 telah melangkau jauh ke pada harga RM2936 pada jam 7.00 malam Jumaat. Luar biasa peningkatan harga seperti ini berlaku pada petang Jumaat kerana tidak pernah berlaku lenaikan seperti ini pada minggu dan bulan-bulan sebelum ini.

Kata orang harga pada hari Jumaat biasanya harga telah mencapai tahap matang dan pelabur cuba mengambil untung menjual sedikit stok yang ada.

Sekarang terbalik pulak, harga seolah-olah berada pada tahap pra matang. Kira pelabur masih lagi agresif sampai hujung minggu. So jika begini keadaannya selepas jam 8.00 malam akan berlaku kenaikan semula harga emas dan akan mencapai paras USD1300.00/oz seperti ditarget oleh pelabur emas dunia.

HARGA BEREHATHARGA PETANG HARI MMBENTUK KEPALA ULAR LIDI, TIADA KEKUATAN YANG MAMPU MENAHAN HARGA SEBEGINI. AKAN BERLAKU KEJATUHAN DAN KENAIKAN YANG MINIMA. HARGA EMAS MASIH TINGGI.

ALAMAK TAK JADI ULAR COBRALAH PADA JAM 4:32


HARGA 20GRAM 2934 JAM 4.20

ALAMAK!!!!! JAM 4.00 PETANG HARGA EMAS MULAKAN HARGA BARU PADA PARAS 2931.00MUDAH-MUDAHAN LINE HARGA EMAS BERWARNA HIJAU MEMBENTUK KEPALA ULAR COBRA. MAKA KITA AKAN SENTIASA MENIKMATI HARGA TINGGI SEPANJANG MINGGU INI

harga emas 20gram mencecah RM2930 JAM 3.40 PETANG

YAHOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HARGA EMAS SENTIASA MALATOP
HARGA EMAS 20 GRAM SEDANG MENGUJI HARGA BARU PADA RM2930 JAM 3.401 DINAR BERHARGA RM605.00 PADA JAM 3.40 PETANG

Thursday, September 23, 2010

HARGA PETANG JUMAAT 24 SEPTEMBER 2010

Salam buat semua agent dan sahabat serta pengunjung blog pendita emas,

Sale saya pada hari ini sebagai agent iaitu mulai jam 7.30 pagi sehingga jam 12.00 tengahari.

Petang ini jam 2:00 saya baru berkesempatan membuka blog saya penditaemas999.blogspot.com dan web public gold.com.my kerana sibuk dengan urusan memenuhi jadual waktu mengajar dan melayan panggilan serta tempahan emas yang tak putus-putus diterima oleh saya.

Alhamdulillah jualan separuh hari Jumaat sahaja dengan hanya duduk dalam kawasan sekolah saya berjaya membuat sale RM103,110.00 atas kemasukan 5 agent baru masing-masing menyumbang RM20,622.00 diperolehi dari dua orang rakan guru dan 3 rakan dari sektor lain. Manakala terimaan cash di tangan atas pemindahan stok emas sendiri kepada pelanggan lain sebanyak RM13,006.00 dengan penjualan 7 dinar x RM604.00 =RM4228.00dan 3 ketul 20 gram X 2926 = RM8778.00

Pelaburan yang luar biasa.

Memang luar biasa kepada semua agen dan pembeli emas yang membeli bawah pendita emas. Mereka sudah merasa seronok kerana:

  • Tiada masalah dengan emas yang dibeli untuk dipajak samada di Agrobank atau mana-mana ar-rahnu yang saya sebutkan. Cuma yang menjadi masalah bila pembeli engkar dengan info yang saya beri maka tah mana-mana pajak gadai mereka pergi maka taklah diterima.
  • Sentiasa mendapat keuntungan atas angin setiap saat, minit, jam, hari dan minggu. Yang lebih hebat lock harga dengan pendita emas, emas diberi dahulu jika ada stok, belum bayar lagi emas dah memberi keuntungan. Mana-mana agent dan pembeli emas bawah pendita emas sila sangkal kenyataan saya ini. Saya rasa tiada pembeli saya yang akan menafikan dakwaan saya.
  • Analisa dari pendita emas sentiasa menepati pergerakan harga emas dunia. Semuanya atas izin Allah. Alhamdulillah sasaran 1 dinar terletak pada paras RM603.00 kini telah berlegar pada harga RM604 dan RM605.00. Manakala emas 20 gram telah melepasi RM2915.00 yang saya tetapkan pada Isnin 20hb September 2010. Mengapa? Komoditi ini paling mudah dianalisa berbanding Forex. Malah agent-agent penditaemas menjadikan info dari bilik ini sebagai panduan pembelian stok emas baru.
  • Pemilikan Emas fizikal tidak dipengaruhi oleh kejatuhan emas. Jika kita memiliki emas fizikal kita tetap boleh menjana pendapatan yang kita perlukan iaitu melalui pajakan di mana-mana ar-rahnu. Jika pajakan dibuat pada harga rendah, paling seronok jika naik harga, di sini kita boleh membuat pertukaran surat pajakan yang baru, lebihan wang kiraan baru kita akan terima sebagai extra wang.
Mengapa Orang Melayu memandang serong kepada orang yang selalu ke pajak gadai?

Minda Melayu telah sebati dengan tanggapan bahawa sesiapa yang membuat gadaian atau pajakan adalah seorang yang miskin, tenat dan susah dari segi kewangan.

Sebaliknya, orang inilah yang terbuka mindanya untuk mempelbagaikan pendapatannya ke atas aset yang ada.

Yang menjadi barang pajakan tergadai kerana kita tiada disiplin mengawal perbelanjaan wang pajakan yang diterima.

Harga emas masa kini.

Mengikut rekod harga emas semasa 20 gram telah mencapai tahap RM2929.00 untuk sedikit ujian. Jika pembida-pembida emas terangsang untuk menambah pembelian maka harga ujian ini akan kekal.

Berdasarkan carta pergerakan harga emas, saya telah menaikkan garisan zon terendah harga emas sekarang dari USD1285 kepada USD1288.00. Kira harga sekarang masih belum jatuh dan diangkat darjat harga emas pada 3 takut USD lagi.

Bagaimana dengan line atas? Line atas yang menjadi asas harga syiling yang saya buat pada posting sebelum ini telah ditebusi sebanyak 3 kali puncak harga yang berbeza. Jika ia berterusan malar harga emas semasa berada pada harga tertinggi minggu ini berbanding pada bulan-bulan lain sebelum ini. Kira minggu ketiga bulan September 2010mencetak rekod harga paling konsistan pada jajaran harga tinggi.


Jika selepas jam 4.00 petang berlaku lagi lonjakan harga emas saya berani katakan bahawa harga melepasi USD1300/oz dan penutupan harga pada minggu ini berakhir jam 12.00 tgh Sabtu memberi keuntungan kepada pelabur sebelum dan semasa saya menulis posting ini.

Apa-apapun sesiapa yang membeli emas dari pendita emas pada harga tinggi atau rendah tetap menjana keuntungan setiap masa. Cuma bergantung kepada kesanggupan diri masing-masing dan keaktifan minda masing-masing

Akhir sekali, selamat maju jaya buat semua.

PERMULAAN HARGA EMAS PAGI JUMAAT 24/9/2010 JAM 6.00 PAGI MALAYSIA

PENGANALISIS ANTARABANGSA MERAMALKAN HARGA EMAS BERAKHIR PADA MINGGU INI BERADA PADA LINE USD1300/OZ.

SAYA MERAMALKAN ITU TAK MUNGKIN. HARGA MASIH MALAR SEHINGGA ESOK.
Salam semuanya,

Apa jadi dengan janji saya untuk mengulas harga emas sepanjang Khamis 23/9/2010 pada jam 12.00 malam? Jawapannya saya sengaja tidak mahu mengulas kerana harga emas sentiasa mendatar dan hanya sesekali denyutan nadinya berubah sedikit-sedikit. So harga emas diwaktu saya janjikan untuk buat ulasan tetap sama dan sekata antara RM2919 hingga RM2927.oo dan emas 1 dinar masih kekal pada paras RM603 dan RM604 walaupun harga 20 gram naik drastik.

Keterangan carta di atas:

Line orange merupakan line harga tambatan yang saya telah tetapkan pada pagi khamis dan harga masih belum jatuh atau membolosi line bawah. Sebaliknya masih mendatar dan sesekali menembusi bahagian line bumbung. Jika ini berterusan anda dinasihatkan supaya buat pembelian segera stok emas baru. Ada kemungkinan harga pasti boom.

Line Biru ialah line harga pada hari rabu yang membuat kejutan sedikit iaitu tetiba harga jatuh ekstrim yang menyebabkan ramai pelabur merasa happy untuk membeli pada harga rendah ketika itu harga emas 20 gram pada harga sekitar RM2867. Tetapi tetiba naik mendadak membentuk kepala ular senduk dan bermain dimuncung dia sehingga habis hari khamis dan di sambung pada hari jumaat.

Line Merah merupakan pergerakan harga emas pada hari Khamis. So lihat sahaja apa saya perkata jika pergerakan harga emas malar harga masih tetap maintain atau kekal pada paras yang tinggi.

Line Hijau merupakan garisan harga pada pagi Jumaat dan jika keadaan ini berterusan harga penutupan pada hari Sabtu 25 september adalah tinggi. So harga yang saya jangkakan menepati ramalan saya iaitu harga 1 dinar tertambat pada harga RM603 dan ke atas manakala harga emas 20 gram pada harga atas RM2895.00

MEREMPIT EMAS UNTUK BELANJA KAHWIN

Salam,

ulasan mengenai harga seharian akan saya buat tepat jam 12.00 malam nanti. So sekarang saya lebih menumpukan kepada rempit 7 ketul emas jongkong milik agent pendita emas yang membeli menggunakan wang simpanan untuk perkahwinannya pada tahun depan.


keterangan Tajuk Colume Carta:

Pajak - Memasukkan seketul demi seketul emas setiap minggu ( Berdasarkan harga RM148/g dan 65% dpd nilai marhum
Guna - Wang pajakan yang digunakan untuk tambah emas atau belanja harian(RM900)
Simpan - Simpanan untuk tujuan penebusan emas yang terpajak(RM1000)
Tebus- Tebusan emas yang terpajak(Kuantiti)
Baki- Baki wang simpanan untuk tebusan
Stok di tangan - Emas yang ada ditangan

Aliran Wang Pajakan

Setelah masuk ke dalam pajak gadai, anda akan dilayan dengan harga emas 20g berkualiti 24K sebanyak RM149.00(Harga pada 23/9/2010) memberikan wang pinjaman sebanyak RM1900.00

Wang dibahagikan kepada 2 bahagian iaitu RM900 untuk dibelanjakan dan RM1000 disimpan untuk tebusan.Setelah proses penebusan dilakukan selama 5 minggu anda telah berjaya mengutip wang untuk digunakan sebanyak RM4500.00 dan baki wang tebusan diakhir lima minggu sebanyak RM1300.00 dengan emas terpasung menjadi 3 ketul dan bebas ditangan sebanyak 4 ketul.

So apa nak buat ya, emas terpasung sebanyak 3 ketul mesti stak nanti pusingan emas aku?

Saya sarankan buat tebusan 1 ketul emas anda dengan nilai RM1900.00.

Tapi dari mana sumber wangnya?

1. Gunakan baki wang simpanan untuk tebusan = RM1300
2. Gunakan sebahagian wang diguna RM4500 sebanyak RM600.00

Apa kesan saya lakukan begitu?

1. Emas berada di tangan sebanyak 5 ketul
2. Tunai di tangan RM3900.00
3. Jika anda bekerja dan ada gaji bersih RM3000.00 income anda bertambah RM6900.00

Cuba anda lakukan kaedah ini berterusan. Dalam masa 3 bulan jumlah gaji dan income pajakan menjana hampir RM20K yang anda laburkan untuk menjadi ejen public gold.

# saya hanya berkongsi idea. Pelaksanaan mengikut keupayaan masing-masing.

Wednesday, September 22, 2010

PERMULAAN HARGA EMAS KHAMIS 23/9/2010 JAM 1.00 PAGI

POSTING 6:27 PAGI

SALAM,

PADA PAGI INI SELEPAS POSTING DITULIS JAM 2:15 PAGI NAMPAKNYA HARGA EMAS MEMILIH UNTUK BERADA DALAM KEADAAN MALAR DI DALAM ZON TAMBATAN HARGA YANG DIBUAT DENGAN KEADAAN HARGA YANG DISEDIAKAN AMAT KONSISTAN IAITU PURATA DI ANTARA RM2916 HINGGA RM2920 BAGI EMAS 20 GRAM MANAKALA BAGI SATU DINAR PURATA HARGA SEPANJANG PAGI ANTARA RM602 HINGGA 603.00.

SO APA YANG SAYA PERKATAKAN KITA AKAN RUGI JIKA KITA TIDAK MEMBELI KETIKA HARGA BERADA DALAM KEADAAN KONSISTEN.


POSTING 2:15 PAGI

Pergerakan harga masih malar dan perubahannya adalah kecil. So harga tutup kaunter tempat aku sebab nak tido ialah harga tetap tak melepasi garisan atas dan masih dalam zon harga emas masih tinggi dan mantop.

So berlegar-legar dalam zon harga tambatan yang saya buat. Tak nak beli sekarang tunggu harga jam 12.00 hari Sabtu deal dengan saya 0193791864.

Tapi jika menangguhkan pembelian kita juga yang rugi. Baik-baik dapat 7 ketul 20 gram lock harga sekarang dapat pulak 5 ketul ajer bila lock harga minggu depan selepas Isnin. Kita tak kata rugi sebenarnya cuma lambatlah nak dapat pulangan yang melibatkan 20-30% sehari, seminggu, sebulan dan setahun-----------------------------------------------------------------------
POSTING JAM 1:00 PAGI
Salam kepada semua pengunjung,


pada jam 1:02 pagi ini saya cuba membawa tuan/puan kepada satu dimensi harga emas yang baru bermula jam 1.00 malam waktu Malaysia.

Dalam carta di atas, saya membuat dua garisan yang melintangi graf garisan membentuk zon pergerakan harga emas sekitar antara harga USD 1281 hingga USD 1293.

Tujuannya untuk membuat analisa yang paling tepat menggunakan carta kitco berbanding dengan carta forex, terlampau banyak simbol yang kena kita ketahui dengan mahir.

Berdasarkan pengalaman saya

  • jika harga dalam zon harga yang saya tetapkan bermakna harga adalah stabil kedudukan dengan melibatkan perubahan julat harga paling minima.
  • Jika harga keluar ke atas dari garisan melintang bermakna harga emas pada hari khamis berpotensi akan ditutup pada harga tinggi di akhir dagangan.
  • Jika harga keluar ke garisan bawah maka harga berpotensi lebih rendah. Kalau boleh semakin menjauh ke dasar. Tujuannya untuk pembelian emas untuk stok baru pada harga paling rendah.

RUMUSAN HARGA EMAS PUBLIC GOLD PADA 22/9/2010 BERAKHIR JAM 12.00 MALAM


AGRO BANK LABIS TERIMA DINAR PUBLIC GOLD MULAI 21 SEPTEMBER 2010

SALAM,

BERITA TERBARU DARI AGENT PENDITA EMAS EN RAZAK BIN OTHMAN (0197235202) BERADA DI LABIS BERSAMA DUA TEMANNYA MENJADI AGENT PUBLIC GOLD PERTAMA DITERIMA UNTUK MEMAJAK DINAR 1 PUBLIC GOLD.

KETIGA-TIGA MEREKA MENDAPAT RM400.00 SETIAP ORANG.

HARGA PAJAKAN = RM136.00
1 DINAR = 4.25G
NILAI MARHUM = RM136.00 X 4.25=RM578.00
PINJAMAN 70% UNTUK PERMULAAN = RM578 X 70% =RM404.00
SO MEREKA SEMUA AMBIL WANG GENAP = RM400.00
TAHNIAH AGEN DI LABIS KERANA ANDA MENDAPAT TEMPAT BARU UNTUK PAJAKAN EMAS PUBLIC GOLD.

DIFAHAMKAN JUGA PERMINTAAN EMAS PUBLIC GOLD NAIK MENDADAK TANG PENDEDAHAN MEREMPIT EMAS OLEH PENDITA EMAS SECARA DOKUMENTASI.

EMPAT KENAIKAN HARGA YANG DITETAPKAN PADA RABU 22/9/2010

SALAM,

POSTING JAM 7:30

SAYA CUBA MEMBUAT KESIMPULAN HARGA YANG SAYA NYATAKAN BERADA PADA 4 PERINGKAT KENAIKAN HARGA SEKITAR HARI RABU PADA POSTING YANG LALU SEPERTI POSTING DI BAWAH INI. ALHAMDULILLAH SASARAN HARGA TELAH DILEPASI IAITU 20 GRAM MELEPASI RM2915.00 DAN 1 DINAR MELEPASI RM603.00BERDASARKAN CATATAN AWAL DI ATAS SAYA MENYATAKAN BAHAWA SELEPAS JAM 9:00 MALAM SELASA AKAN BERLAKU EMPAT PERUBAHAN HARGA BARU BERLAKU.


SEMUA YANG DIBINCANGKAN TELAH MENJADI NYATA IAITU SATU HARGA PENURUNAN HARGA YANG DRASTIK HINGGA MENIMBULKAN RASA SERONOK BUAT DIRI SAYA IAITU SAYA SUDAH MENYEDIAKAN CASH UNTUK MEMBELI EMAS 20 GRAM HARGA SEMASA 24 JAM PADA HARGA RM2850 SETELAH HARGA TURUN MENCECAH RM2869 PAGI TADI.

SO RUPA-RUPANYA MIMPI DISIANG HARI CELIK JAM 5.30 PAGI HARGA EMAS 20 GRAM TELAH BERADA PADA RM2916. TERKEJUT DAN GEMBIRA HARGA EMAS KU TELAH NAIK KINI PADA SAAT POSTING INI DITULIS HARGA EMAS 20GRAM PADA HARGA RM2924.00 DAN 1 DINAR PADA RM604.00. WOWWWWWWWWMEMBUAT KESIMPULAN TENTANG PERUBAHAN 4 HARGA YANG SAYA NYATAKAN DALAM POSTING SEBELUM INI. NAH CARTA DI BAWAH SEBAGAI BUKTI ANALISA SAYA MELALUI PENGALAMAN PELABURAN EMAS MEMBUAHKAN CARTA YANG MENARIK IAITU SATU PENURUNAN DRASTIK DAN 3 KENAIKAN HARGA EKSTRIM.

SO PADA MALAM INI KITA MENUNGGU 2 JULAT HARGA TERTINGGI YANG AKAN MENENTUKAN HARGA PENUTUP MINGGUAN BERADA PADA PARAS TINGGI ATAU RENDAH.

JIKA HARGA MEMANTUL DARI MUNCUNG ULAR KECIL BERMAKNA HARGA AKAN TINGGI DAN KONSISTAN TINGGI DAN AKAN MELEPASI SASARAN HARGA PENUTUPAN SAYA IAITU ATAS RM2896. JIKA LEBIH ITU TUHAN PUNYA KUASA. SEGALANYA SECARA KEBETULAN SAHAJA.

JIKA MALAR MAKA ADA HARAPAN HARGA JUGA TETAP PADA PARAS TINGGI ATAS RM2896.

JIKA TURUN NAK JUMPA HARGA PADA PARAS RM2896 BAGI GOLD BAR 20 GRAM TAK MUNGKIN TERJADI.

Tuesday, September 21, 2010

Awal Hari Rabu Jam 6.00am Emas 20 gram Melepasi RM2909 dan 1 Dinar RM601


POSTING JAM 6:19 PAGI

HARGA SOMBONG !!!!!
HARGA SOMBONG !!!!!

EJEN PENDITA EMAS BOLEH RASATENANG BUAT PAJAKAN PAGI INI. HARGA PAJAKAN PASTI RM 150 HINGGA 151/GRAM PASTU DARABKAN 70%,
UNTUK PAJAKAN EMAS LAMA BUAT SALINAN SURAT BARU AMBIL EXTRA $$$$


SALAM,

SUNGGUH AKU DIPERMAINKAN DENGAN CARTA EMAS PAGI TADI. RUPANYA CANDEL PUTIH YANG MEMANJANG TELAH MEMERANGKAP AKU UNTUK MENTAFSIRKAN BAHAWA HARGA AKAN TURUN MENDADAK SEBAGAI TANDA PENJUALAN EMAS PADA HARGA TINGGI.

WALAU BAGAIMANAPUN BERLAKU SEBALIKNYA. HARGA KEMBALI KEPADA PENETAPAN HARGA YANG AKU BUAT PADA POSTING 20/9/2010.


HIGH JUMPING PRICE START 3.OOAM RABU 22/9/2010.

AKU SUKA BETUL KEPALA ULAR SENDUK NIE. LEPAS NIE HARGA PASTI MANTAIN DI AREA MULUT DIA DAN BERMAIN SEKITAR MUNCUNG DIA SECARA MEMANJANG DAN BUAT PANTULAN HARGA YANG TINGGI. SUKA LIHAT JIKA IA MEMBUAT PANTULAN 4 KALI YANG AKU CERITAKAN.SUMBER : FOREX GOLD DAN KITCO JAM 6.00 PAGI WAKTU MALAYSIA
-----------------------------------------------------------------------


POSTING JAM 7.30 PAGI RABU 22/9/2010

INILAH KEPALA ULAR SENDUK YANG SANGAT AKU SUKA, SEPERTI YG SYA PERKATAKAN DIPOSTING TERAWAL JAM 6:19 PAGI ANDA BOLEH LIHAT RENTAK HARGA EMAS MENJALAR DI BAHAGIAN HUJUNG MULUT ULAR SENDUK.

MAKSUDNYA HARGA STILL TINGGI MALAH MASA POSTING INI DITULIS HARGA EMAS 20 GRAM NAIK DARI RM2909 KE RM2912.00. 1 DINAR PULA NAIK DARI RM601 KE RM602-----------------------------------------------------------------------
POSTING 8.00 PAGI


-----------------------------------------------------------------------
POSTING JAM 9:36 PAGI

HARGA MASIH BERMAIN DI MUNCUNG ULAR SENDUK

----------------------------------------------------------------------
posting 11.40 pagi

harga masih bermain mendatar di zon harga yang saya tambat iaitu dimuncung ular senduk
Harga Emas Mula Melakukan Penurunan Drastikberdasarkan kepada pengamatan dalam carta metal forex untuk emas dan dibandingkan dengan carta kitco, bermula pada jam 3.00 petang tadi berlaku penurunan mendadak atas pengambilan untung oleh pelabur emas. Ini disebabkan candle berwarma putih lebih dominan memanjang ke bawah line carta harga terkini. So saya cuba melihat garisan kuning mempengaruhi harga menjunam atau tidak pada esok hari. Jika berlaku penurunan, kita bertenang dan simpan wang tunai, pada hari Sabtu kita baru buat belian semula.

JADUAL UNTUK PELAJAR SAYA DI OPEN UNIVERSITI MALAYSIA SEMESTER SEPTEMBER

WAAAAAAAA SEPANJANG MINGGU
AKU BEKERJALAH SEMESTER SEPTEMBER 2010

SLOT FOR SEMESTER (103)
SUBJECT LOCATION DAY SLOT ROOM STUDENTS
KEPIMPINAN DAN PENTADBIRAN ORGANISASI SUKAN(SBSM4203) JOHOR LEARNING CENTRE SUNDAY WEEK 2 AND 4 08:00 AM - 10:00 AM BILIK ENDAU-TINGKAT 2 1
SUKAN PELANCONGAN(SBSM4103) JOHOR LEARNING CENTRE SUNDAY WEEK 2 AND 4 04:40 PM - 06:40 PM BILIK SEDILI-TINGKAT 2 3
FINISH

ONLINE LEARNING SEMESTER (103)
SUBJECT PERSONALISE STUDENTS
NO ONLINE LEARNING SUBJECT

SLOT FOR SEMESTER (102)
SUBJECT LOCATION DAY SLOT ROOM STUDENTS
PEMASARAN SUKAN(SBSM4403) JOHOR LEARNING CENTRE SUNDAY WEEK 1 AND 3 08:00 AM - 10:00 AM BILIK ENDAU-TINGKAT 2 3
FINISH

Monday, September 20, 2010

HARGA PAKAT-PAKAT UNTUK KAWE TERDESOK


SALAM,
JAM 7:15 MALAM TADI SAYA TELAH MENGHUBUNGI RAKAN SEKERJA YANG TERDESAK UNTUK MENJUAL EMAS 20 GRAM YANG DICERITAKAN PADA SAYA PETANG TADI DI SEKOLAH. DIO NAK JUE BERAPO-BERAPO YANG ORANG NAK. MAKA KAWE PUNG LAYAN DAN RASO TAK SAMPEI HOTI NAK DAJALKAN RAKAN SEKERJO.

SO DENGAN MENGAMBIL REGO DASAR WE BUY PADA RM 2722.00 MAKA KAWE TAMBOH 80 REAL...PEH SUKO BANGET KAWE HAMBO...MAKO HARGO DEAL EMAS 20 GRAM YANG KAWE DAPAT RM2802.00. WALAUPUN UNTUNG RM94.00/UNIT HAMBO DOH SUKO SBB UNTUNG DOH N KAWE HAMBO PUNG SUKO BANGET.

SUMBER KEWANGAN : BAKI 75% EASY PAYMENT PLAN BELUM BAYAR YANG TERKUMPUL DALAM AKAUN PENDITA EMAS KE PUBLIC GOLD

RASIONAL HARGA PAKAT-PAKAT: PENDITA EMAS BERTUJUAN UNTUK MEMBANTU RAKAN YANG MENGHADAPI MASALAH KEWANGAN

Sunday, September 19, 2010

HARGA EMAS SEBENAR PADA 20/9/2010

POSTING ANALISA RINGKAS DALAM POSTING DI BAWAH PADA JAM 3.00 PAGI SAYA MENGATAKAN BAHAWA PERGERAKAN HARGA EMAS DUNIA ADALAH MALAR DAN SEKATA. LIHAT POSTING YANG AKAN SAYA TAMPILKAN DI BAWAH INI SEBAGAI REKOD SAYA. TERIMA KASIH

POSTING 6: HINGGA JAM 8.30 MALAM (HARGA RM2897.00)POSTING 5: JAM 7.45 MALAM


POSTING 4: PERGERAKAN HARGA PADA WAKTU PETANG DAN PERBEZAAN HARGA EMAS MASA KINI (20/9/2010) DAN MASA 2 MINGGU LEPAS(7/9/2010)


POSTING 3 : JAM 9.00PAGI HINGGA 10.45 PAGI HARGA MASIH SEKATA TETAPI PADA KEDUDUKAN RM2894 UNTUK 20G DAN 598 UNTUK 1 DINAR

POSTING 2: PERGERAKAN HARGA DINAR 1 DAN EMAS 20G MASIH MALAR SEHINGGA JAM 9:47 PAGI


POSTING 1 : JAM 9.15 PAGI 20/9/2010 (HARGA MASIH MALAR TETAPI PDA PARAS TINGGI LIHAT GRAF RINGKAS DI BAWAH.