Tuesday, May 28, 2013

Mengapa AGMAC tendang semula saham option ke akaun lama pelabur?

PENDITA EMAS MENTRANFORMASIKAN MINDA PELABURAN EMAS ANDA JIKA TAKUT DENGAN RISIKO, JANGAN BICARA SOAL PELABURAN

Salam teman-teman,

Keadaan bertambah panik. Selepas pihak berkuasa Costa Rica dan US menahan pengendali Liberty Reserve pada 23 Mei 2013 atas dakwaan pengubahan wang haram di Sepanyo,  kini pelaburan secara virtual di Asia mulai goncang seketika.

http://www.ticotimes.net/More-news/News-Briefs/Millions-of-dollars-in-limbo-after-shuttering-of-digital-currency-site-Liberty-Reserve-_Saturday-May-25-2013

Ini disebabkan pihak berkuasa suruhanjaya kewangan Pulau British Virgin telah mengeluarkan amaran kepada pelabur supaya berwaspada terhadap pelaburan AGMAC.



Sehubungan dengan itu pada tarikh yang sama (27 Mei 2013) pihak AGMAC telah bertindak memindahkan semua saham pelabur ke dalam akaun masing-masing secara terus. Sehubungan itu rakan-rakan yang terlibat sila semak akaun lama masing-masing.


Atas tindakan pihak AGMAC, akaun lama pelabur akan ditunjukkan maklumat berikut:

Apa Pendita Emas buat sekarang?

i. Biarkan sahaja saham option yang ada, kalau VAD pun saham kita masih bernilai USD1.70 sesaham tetapi yang mahu mengikut rate nilai semasa saham AGMAC Pendita Emas tidak melarang kerana nilai semasa sekarang sudah melonjak kepada USD4/89 sesaham.

ii. Semua lot Platinium milik Pendita Emas telahpun PE unsubscribe pada Mac 2013 yang lepas. Alhamdulillah telah mendapat keuntungan dan modal kembali. So sekarang  tak adalah terlibat dengan masalah withdrawal USD dikembalikan dan kena wdrawal semula pada bulan selanjutnya.

Cuma kejadian ini berlaku disebabkan keadaan harga emas sekarang yang tidak menguntungkan company. Harga emas telah dimandremkan oleh spekulator dan data-data fundamental yang menguat nilai wang fiat utama dunia dan saham-saham berkaitan seterusnya melembikkan idea semua broker yang membuat urusniaga saham emas. So dengan kejadian ini kita lupakan harga emas dan kita pilihlah trading matawang dan indeks.

iii. Minta maaf kepada rakan-rakan yang mengajak Pendita Emas untuk joint sama melabur dalam lot silver. Jujur PE katakan 1 lotpun Pendita Emas tidak menyertainya. Jika rakan-rakan mahu meneruskan pelaburan ini Pendita Emas tidak menghalang kerana masing-masing bijak pandai.

iv. Pendita Emas sekadar berjaga-jaga, biar kena sekali tetapi janga berkali-kali (ini cara Pendita Emas). Benarkah 60% pelabur diseluruh dunia menukar saham option mereka kepada saham AGMAC dan mengapa pula polisi diubah dengan harga USD0.58 bagi setiap saham option diteruskan sehingga akhir tahun 2013 kepada semua pelabur?

Virgin Gold Mining Corporation
Timeline, Milestones & Future Plans

1999
Established in Panama.
2000
to
2007
Start of investment in Gold Mining & Exploration industry through cooperation, joint ventures, partnerships and acquisitions.
Focus of operation: Africa and South America.
2008
Management discussed the idea of Convertible Preferred Stocks (CPS) in the midst of 2008 Global Financial Crisis. External consultants were appointed to conduct a feasibility study on the proposal.
2009
“Gold-Fever” started to hit the global market once again.
The proposal of issuing Convertible Preferred Stocks (CPS –GOLD) to raise capital to realize the full potential of VGMC was finalized.
2010
VGMC launched CPS-GOLD on 1st January 2010 at USD0.80 per share.
Global appetite for CPS-GOLD was extremely encouraging since investors were looking for better structured product that can consistently deliver good returns.
VGMC minted and the 1st Edition 10 Gram Gold Coin was distributed.
Thanksgiving Gala dinners were held in countries that has significant number of shareholders.
2011
Response to CPS-GOLD continues to grow and it became what some shareholders called a CPS REVOLUTION.
CPS-GOLD appreciated to USD1.05 within the 1st year of launching, representing a 31% capital appreciation for shareholders.
Virgin Gold Premier Office opened in Dubai to service our growing premier shareholders.
Virgin Gold minted and distributed 2nd Edition of 20 Gram Gold Coin.
Appreciation Gala dinners took place around the world with the final event being held in Bali with over a thousand shareholders attending from all over the world.
Management initiated a meticulous plan on listing its gold asset. External financial and listing consultants were hired to charter the path before 2015.
More mining projects specifically other precious metals such as PGMs and Silver were identified for future growth of the company.
2012
CPS-GOLD price reached USD1.30 in January 2012, representing a year to year increment of 23.8% and 62% appreciation since launching.
Virgin Gold minted and distributed 3rd Edition of 50 Gram Gold Ingot.
Virgin Gold started investment on other precious metals.
Offered CPS-PLATINUM to Premier Shareholders in May and to all shareholders in October.
VGMC underwent a major corporate restructuring exercise.
Entire Gold mining asset and CPS-GOLD have been restructured into a fund in preparation for listing in 2013/14, well ahead of schedule. The share price of the fund was expected to appreciate between 13 to 18 percent per month.
VGMC will continue to offer CPS-PLATINUM to its shareholders via its offshore subsidiaries.
VGMC corporate investment division was restructured to our listed entity and is been utilized for onshore investment, capital ventures, merger and acquisition in the mining industry.
Some of our subsidiaries have moved its administration office to Frankfurt, Germany to assist our onshore business operations.
Annual Dinners were held in Singapore for 4,000 shareholders and in Dubai for 1,000 shareholders.
2013
Offer of CPS-SILVER
List CPS-GOLD structure on the final quarter of this year.
Prepare and plan the offer of financial services, instruments and investment to shareholders.
2014
Continue to offer CPS-SILVER and CPS-PLATINUM.
Venture into other mining industries and explore new investment opportunities for our shareholders.
Offer a VGMC Financial base platform by utilizing our shareholders’ network, database and wealth.
2015
Begin preparation for the listing of CPS-PLATINUM.
Continue to realize, strengthen and integrate our mining and financial operations.
2016
Listing of Platinum assets @ CPS-PLATINUM
Begin preparation for the listing of CPS-SILVER
2020
Become a global major player in the Mining and Financial Services Industry.

6 comments:

fyda said...

ntahla yer...saya pon pening dgn vgmc ni, kejap ckp tu kejap ckp ini....pulangkan pulangkan...VAD...:(

fyda said...

tulah, saya pon pening ngan vgmc ni...kejap ckp itu, kejap ckp ini....pulangkan pulangkan....VAD aduh x sabarnyer...:(

Dzah said...

Salam. Tuan, mohon bantu sy untuk faham. Sy xtau kenapa, upline sy x pernah bgtaupun yg kite ada option untuk withdraw modal kite dr vgmc tu? atau sy yg salah faham dengan artikel tuan ni?

YATIMAN BIN KAMSIDIN said...

Saudari Dzah, buat masa sekarang tiada apa-apa wdrawal yang boleh kita lakukan sebenarnya. Apa yang faham secara tersurat, kemasukan semula saham option dari AGMAC sebenarnya ada kaitan dengan ketegasan pihak berkuasa kewangan British Virgin Island yang saya lampirkan. Terkini kita lihat alamat AGMAC di Jermanpun dah hilang. Bermakna sudah tiada istilah VAD

matyie lan said...

salam tuan PE boleh tak kalau saya join universal venture 1 lot untuk universal?modal rm4200 tu sama dgn 1200 usd ke?satu lagi btuan mcm mana saya nak bg rm4200 tranfer ke akaun ker?tuan PE pernah dgr x pasal ODFX dan NZ Financial x, minta pandangan dan nasihat tuan PE

matyie lan said...

salam tuan PE boleh tak kalau saya join universal venture 1 lot untuk universal?modal rm4200 tu sama dgn 1200 usd ke?satu lagi btuan mcm mana saya nak bg rm4200 tranfer ke akaun ker?tuan PE pernah dgr x pasal ODFX dan NZ Financial x, minta pandangan dan nasihat tuan PE