Tuesday, August 31, 2010

PUNCA KUASA KETULENAN EMAS DAN DINAR PUBLIC GOLD

SUMBER : STOK 20 GRAM MILIK YATIMAN YANG AKAN BERPINDAH TANGAN
PADA 1 SEPTEMBER 2010

MUNGKIN TEMAN-TEMAN YANG MAHU TERLIBAT DENGAN PELABURAN INI TERASA WAS-WAS DARI SEGI KETULENANNYA.

MAKA BANYAKLAH PERSOALAN YANG DITIMBULKAN KEPADA KAMI. BENARKAH EMAS INI TULIN? MAKA SIAP AJAK BAWA EMAS KE KEDAI CINA UNTUK UJI KETULINEN EMAS KAMI. HELLO KAWAN-KAWAN, MINTA MAAF YA NAK UJI EMAS KAMI DI POH KONG KE, HABIB KE, MEREKA SUDAH ADA EMAS JONGKONG MASING-MASING. HABIB DENGAN PUMP SWISS, POH KONG DENGAN BUNGA RAYA DAN MAYBANK DENGAN KIJANGNYA. TANYA MEREKA APA JADI DENGAN JONGKONG MEREKA BILA DIKELUAR DARI SARUNGNYA, PEH SUDAH TENTU ANDA DAPAT TOLAKAN HARGA SAMPAI 30%.

DALAM UJI MENGUJI KETULENAN EMAS BANYAK KELEMAHANNYA,

PERTAMA: AKAN DIADAKAN TIMBANGAN MENGGUNAKAN MESIN. JIKA BENAR EMAS TULIN BACAAN METER AKAN MENGATAKAN EMAS ANDA TULIN. BERAT DAN BENTUK MASIH SAMA.

KEDUA: PENGIKISAN MENGGUNAKAN ASID DAN TOLOK KETULENAN EMAS, DI SINILAH BERAT EMAS ANDA AKAN HILANG SECARA SENDIRINYA. SO BUAT APA NAK UJI-UJI.

SETELAH 2 TAHUN LEBIH BERKECIMPUNG DENGAN PERNIAGAAN EMAS, KELOMPOK ORANG YANG ADA MINAT TETAPI TIADA WANG MERUPAKAN ORANG YANG LEBIH BERJAYA MEREBUT PELUANG DI DEPAN MATA. MENGAPA SAYA BERKATA BEGITU, KERANA ORANG BEGINI YANG SENTIASA MEMIKIRKAN DIRI UNTUK MENJADI SMART DALAM HIDUPNYA. MEREKA SUDAH FEDUP HIDUP DENGAN BEKERJA KERAS. KALAU KERJA MAKAN GAJI TAK MAHU BILA PENCEN DUDUK DEPAN BANK PEGANG SENAPANG SEBAGAI JAGA.

MENYENTUH SEMULA TENTANG EMAS PUBLIC GOLD, SEBENARNYA SETIAP PC EMAS YANG DIKELUARKANKAN MEMPUNYAI NOMBOR BADAN MASING-MASING.

MEMBEZAKAN SIJIL KELAHIRAN EMAS IALAH HIJAU UNTUK PRODUK PUBLIC DINAR 1, 5 DAN 10.
MANAKALA PUBLIC GOLD PULA MENGGUNAKAN SIJIL KELAHIRAN BERWARNA MERAH.

SETIAP SIJIL DIPERAKUKAN OLEH PEGAWAI ASSAYER YANG BERTAULIAH DAN DIPERAKUI BANK NEGARA MALAYSIA DALAM MENENTUKAN STANDARD EMAS YANG DIKELUARKAN. NO SIRI SIJIL MENGIKUT NOMBOR SIRI KELUARAN PRODUK.


EMAS JONGKONG


SIJIL KELAHIRAN DAN KETULENAN EMAS JONGKONG


PRODUK DINAR

SIJIL KELAHIRAN PUBLIC DINAR


HARGA YANG KAMI GUNAKAN UNTUK MEMBANTU ANDA MENDAPATKAN EMAS ANDA DARI PUBLIC GOLD KLIK SINIJika rakan-rakan bertanyakan mengapa upah shipping RM20.00. Laman web di ataslah punca kuasa yang kami gunakan untuk memungutnya. Bertanya lagi kenapa shipping RM10.00, itu semua keluar setelah ejen submit tempahan dan pihak piblic gold keluarkan surat Sale Order(SO) untuk ejen. Ini bermakna tiada pertikaian tentang mengapa RM20/RM10 dan tiada jawapan yang boleh kami berikan.
-------------------------------------------------------------------------
MENGAPA PUBLIC GOLD

TIADA PRIJUDIS TENTANG HARGA BELIAN DAN JUALAN
HARGA EMAS TERPAMPANG 24 JAM DI LAMAN WEB PUBLIC GOLD.COM

SPREAD HARGA YANG KECIL MEMBERI KITA KERUGIAN YANG KECIL. BERLAKU ATAS DASAR PERNIAGAAN IAITU SITUASI WIN WIN

TIADA KOS UPAH TUKANG

BAR GOLD YANG TERBUKA PLASTIK, CALAR, BENGKOK MASIH MENDAPAT HARGA EMAS SEMASA DAN TIADA POTONGAN KECACATAN JANJI TIADA PENGURANGAN BERAT EMAS
KECUALI PATAH

No comments: