Thursday, December 16, 2010

SENARIO SEKUMPULAN POLITIK MAT GELAP TIDAK MENJEJASKAN PELABUR EMAS MALAYSIA

Kekecohan Demokrasi Hitam 2.0 - Cara Terbaik Untuk Alihkan Perhatian Rakyaat Daripada Pendedahan Skandal "Liwat" Oleh Wikileaks???Kira-kira 15 orang yang menggelarkan diri mereka sebagai Demokrasi Hitam 2.0 berhimpun di hadapan bangunan parlimen sejak pagi tadi sebagai tanda bantahan terhadap penggantungan beberapa ahli parlimen Pakatan Rakyat.

NONEMereka yang sepatutnya berarak bagi menghantar memorandum aduan kepada Suhakam dari bangunan Parlimen ke pejabat Suhakam di Jalan Raja Laut sejurus tengahari ini, bagaimanapun dihalang oleh polis.

Akibatnya, berlaku kejadian tolak-menolak antara mereka dengan kira-kira 50 anggota polis yang sejak pagi tadi mengawal kawasan sekitar parlimen itu.

Akibatnya dua orang penyokong Demokrasi Hitam 2.0 ditahan polis dan Yusmadi Yussof (PKR-Balik Pulau) sedang berbincang dengan polis.

Mereka yang ditangkap polis itu dikenali sebagaiLee Khai Loon (atas, berbaju merah), anggota exco AMK dan G Pravin (bawah, berbaju hitam), ketua penerangan PKR, Padang Serai, yang juga anak kepada ahli parlimen Padang Serai, G Gobalakrishnan.

NONEPerhimpunan hari ini adalah bagi membantah tindakan Dewan Rakyat menggantung Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim selama enam bulan kerana membuat kenyataan mengaitkan konsep 1Malaysia dengan kempen One Israel.

Usul itu diluluskan tanpa bahas selepas berlaku kekecohan, pagi tadi.

Sejak awal pagi tadi, kira-kira 40 anggota polis mula berkawal di sekitar perkarangan bangunan Parlimen. Jumlah itu kemudian meningkat kepada kira-kira 50 orang apabila keputusan menggantung Anwar dibuat.

Anwar selepas digantung kelihatan keluar dan bersalaman dengan penyokongnya itu. Laungan 'Reformasi' dan 'Takbir' bergema sekitar kawasan parlimen seketika.

NONETurut bersama Annwar adalah R Gobalakrishan (PKR-Padang Serai) dan Ketua Pemuda PKR, Shamsul Iskandar Md Akin.

Selepas perbincangan, polis membenarkan hanya tiga orang, termasuk Shamsul dan Yusmadi untuk meneruskan hasrat mereka menyerahkan memorandum kepada Suhakam.


Komen Isac;

Tak mustahil.... Sebab Pakatan Rakyaat memang "ahli" di dalam mengalihkan pandangan dan perhatian rakyaat daripada isu-isu yang membabitkan mereka... Pandai nya.......

Demokrasi Hitam 2.0: Dua ditahan polis
Abdul Rahim Sabri
Dis 16, 10
1:05pm

Komen Pendita : Tak apa teruskan usaha anda kerana tindakan anda tiada sokongan majoriti. Lagipun tindakan mereka just suka-suka sahaja. Kita sebagai pelabur emas still happy, seolah-olah tak ader rasa apa-apa dengan demontrasi mereka. Seronok kita ada yang Dipertuan Agong.

No comments: